Dünya

Dünya

6/07/2011

otel hizmetcisi kıyafetleri giyerek mahkeme önünde protesto gösterisi yaptılar

ABD’nin New York kentinde bir otelde 14 Mayıs’ta cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanınca IMF Başkanlığı görevinden istifa eden Fransız ekonomist Dominique Strauss-Kahn, uzun sürmesi beklenen davada dün ilk duruşmasına çıktı.

Ev hapsi günlerini New York’ta lüks bir konutta geçiren Dominique Strauss-Kahn, eşi Anne Sinclair ile geldiği mahkeme binası önünde otel görevlisi kılığındaki 100 kadar protestocu tarafından karşılandı. Çoğu 32 yaşındaki Batı Afrikalı davacı gibi Afrika kökenli olan protestocular, Kahn eşiyle birlikte yanlarından geçerken “Yazıklar olsun, utan” diye bağırdı. AFP, bu seslerin, duruşma salonunun bulunduğu 13’üncü kattan bile duyulabildiğini yazdı.

25 yıl hapis istemi

Kahn (62) , tecavüze yeltenme de dahil olmak üzere yöneltilen 7 suçlamanın tamamını reddederek suçsuz olduğunu savundu. Yargıç Michael Obus bir sonraki duruşmayı 18 Temmuz’a erteledi. Kahn, uzun sürmesi beklenen davada, 25 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Savcılık, odasında otel görevlisini oral sekse zorladığı iddia edilen Kahn aleyhine DNA örnekleri de dahil yeterince delil toplandığı görüşünde. Sonuç ne olursa olsun Kahn’ın gelecek yıl Fransa Cumhurbaşkanı olma hayallerinin suya düştüğü yorumu yapılmıştı.

Her şeyi anlatacak

Kahn’ın avukatı, “davada zor kullanmaya dair hiçbir unsur” bulunmadığını savundu. Davacının avukatı Kenneth Thompson ise kadının sadece “adalet” istediğini belirterek, “Şöhret peşinde değil. Korkunç bir cinsel saldırıya uğradı. Bu mahkemeye gelecek, tanık sandalyesine oturacak ve dünyaya Kahn’ın ona ne yaptığını anlatacak” dedi.
hürriyet planet

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !