Dünya

Dünya

5/16/2011

rusların 100 km.de 3,5 litre benzin yakan hibrid aracı 13.000 dolara satılacak

Rusya’nın ilk hibrit araçları Yo’ların fiyatları açıklandı. Erken alım taleplerini almaya başladığını açıklayan şirket ucuz modeller için 360 bin ruble (13 bin dolar) fiyat berlirledi.

Çift yakıt, dört teker çekişli ve taşınabilir güç ünitesi bulunan modeller ise 490 bin rubleden (17 bin 500 dolar) satılacak.

Rusya’nın uydu sistemi GLONASS ve GPS navigasyon sistemlerinin yer aldığı Yo’ların üretileceği St.Petersburg’da fabrika temeli 8 Haziran’da atılacak. Fabrikanın şimdiden 1770 adet sipariş aldığı gelen haberler arasında...

Rusya Başbakanı Vladimir Putin de ilk hibrit araçları kullanarak geçen ay Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in Gorki rezidansına kadar gitmişti. Rus oligark Mihail Prokhorov’un üretimini yapacağı yeni araçlar için Putin, “Sizin Yo-mobile aracınızla Dmitri Anatoliyeviç'e (Medvedev) gidedeceğim ve ona göstereceğim... Umarım yolda aracınız dökülmez” esprisi yapmıştı.

Seri Üretim Gelecek Yıl
Prokhorov Yo-mobile araçların 2012'nin ikinci yarısında seri üretime başlayacağını, yıllık en az 10 bin araç üreteceklerini söyledi. Hibrit araçların 100 kilometrede sadece 3,5 litre benzin yakması öngörülüyor.

Elektrik ve likit yakıtları birlikte kullanarak enerji tasarrufu sağlayan hibrid araç üretimi ile ilgili proje Rusya'da ilk kez uygulamaya konulacak. İnovasyon ve yüksek teknoloji açılımlı ekonomik pakete destek veren hükümet, enerji bağımlılığından kurtuluşu sağlayacak projelerin hayata geçirilmesini istiyor.
trt türk

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !