Dünya

Dünya

5/16/2011

amerikanın en iyi tatlı şefi seçilen türk aşcı barack obamaya parmaklarını yalattı

ABD Başkanı Barack Obama’nın Beyaz Saray’da dünyanın en zenginleri onuruna verdiği akşam yemeğinin aşçısı bir Türk çıktı.

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Amerika’nın en iyi tatlı şefi olan 29 yaşındaki Yiğit Pura, aralarında ABD Başkanı Barack Obama’nın da bulunduğu ‘Silikon Vadisi’ liderlerine parmaklarını yalattı.

Gazete, geçtiğimiz akşam Beyaz Saray’da düzenlenlenen ve yaklaşık 2 saat süren akşam yemeğine Apple Computer'in kurucu ortağı Steve Jobs, Google'ın CEO'su Eric Schmidt, Yahoo'nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Carol Bartz, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Twitter'ın CEO'su Dick Costolo’nun yanı sıra çok sayıda iş adamının katıldığını yazdı.

Yiğit Pura’nın çok önemli misafirler için hazırladığı ‘muz kremalı turta’, Başkan Obama ve davetlilerden tam puan aldı.

AMERİKA’NIN EN İYİ TATLI ŞEFİ

Amerika’daki "Top Chef: Just Desserts" (En İyi Tatlı Şefi) yarışmasını birincilikle bitiren Ankara doğumlu Yiğit Pura, kısa sürede ülkedeki yemek dünyasının en ünlü isimlerinden biri oldu.

Pura, 12 yaşına geldiğinde, iki kız kardeşinin birden okula gittiği San Francisco’ya göç etti. Yemek merakı ise dört yaşındayken, annesine karamela yapmaya yardım ederken başladı. Ama annesi “Erkek işi değil,” diyerek Pura’ya yemek yapmayı öğretmekten kaçındı.

Pura, annesinin aksine, şeflik hayalini gerçekleştirmede daha çok babasından destek
almış. İşletme eğitiminin ardından pastacılığa geçişi, babasının “Mutlu olduğun sürece ne istiyorsan onu yap,” sözleriyle gerçekleşmiş.

19 yaşında California Culinary Academy’ye kaydolan Pura, iki hafta sonra okuldan ayrılarak tatlı yapımının inceliklerini öğrendiği Meeting House’da çalışmaya başlamış.

Özellikle Fransız tekniklerini sıkça kullanan Pura, baharat ve çiçeklerden de faydalanıyor. Pura’nın en sevdiği Türk tatlısı ise, kazandibi. 17 Kasım, San Francisco’da ‘Yiğit Pura Günü’ ilan edildi.
hürriyet planet

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !