Dünya

Dünya

5/08/2011

denizlili girişimci üzüm tozu üretti ekmekten baklavaya kadar katılabiliyor

Antioksidan özelliği bilinen üzüm çekirdeği, gıdalarda doğal katkı maddesi olarak kullanılmak üzere toza dönüştürüldü.
Pamukkale Üniversitesi ile işbirliği yaptı. Üzüm çekirdeğinden üreticinin yüzünü güldürecek bir ürüne ulaştı.

Denizlili girişimci Mehmet Ökti, üzüm çekirdeğini toz hale getirdi. Ardından çeşitli gıda ürünlerine katılabilen doğal bir katkı maddesi elde etti.

7 yıl süren laboratuvar çalışmasının ardından üretilen toz, ekmekten lokuma 35 çeşit üründe kullanılabiliyor.

Gıda Mühendisi Sevgi Kul, "Bu doğal hiçbir katkı maddesi içinde yoktur. Ekmeğin, baklavanın içinde kullanılan katkı maddeleri tamamen kaldırılarak böyle doğal bir ürünle bunlara tat verilmiştir" dedi.

Üzüm çekirdeği tozu, gıdalara renk veriyor, raf ömrünü uzatıyor. Denizlili girişimci, üzümün posasını da değerlendirmek için arayışlarını sürdürüyor.
trt türk

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !