Dünya

Dünya

5/02/2011

emeklilere bankadan promosyona ret kararını yargıtay bozdu

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) emekli aylığı alan, aynı zamanda Ankara Barosuna kayıtlı olarak avukatlık yapan Sedat Vural’ın, aylık aldığı bankadan kendisine de "promosyon" ödenmesi talebiyle açtığı davada, ret kararı veren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararını bozdu.

Dairenin kararında, "Dava konusu iddianın davacıdan sorularak ya da bilirkişi raporu ile belirlenerek oluşacak sonuca göre miktarın 7 bin 230 lirayı geçmesi halinde davaya asliye hukuk mahkemesinde bakılmak üzere görevsizlik kararı verilmesi gerektiğine" hükmedildi.

3. Hukuk Dairesinin bozma kararında, SSK’dan emekli olan davacı Vural’ın, Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesinde açtığı davanın dilekçesinde, "Promosyon adıyla kamu çalışanlarına, ek mali imkanlar sağlandığını, aynı imkanların emeklilere de sağlanması gerektiğini belirterek bu konuda yıllık zararının tespiti ile 5 yıl geriye dönük alacağının fazlaya ilişkin hakkı saklı kalmak üzere 200 liranın tahsilini talep ettiği hatırlatıldı.

Yargıtay'ın kararını hurriyet.com.tr'ye değerlendirirken Sedat Vural, bu kararın emeklilere promosyon yolunu açacağını söyledi.
trt türk

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !