Dünya

Dünya

12/22/2010

maket işine hobi olarak başladı şimdi avrupaya satıyor

Gaziantep'te, kilim ustası 68 yaşındaki Yaşar Elbir, girdiği bir iddia sonucu kibrit çöpünden İstanbul Boğazı maketi yaptı. 1998'de Hollanda'daki çocuklarını ziyarete giden kilim ustası Elbir, kibrit çöpünden Boğaz Köprüsü yapmak istediği söyledi ancak buna kimseyi inandıramadı. İddia üzerine Elbir, malzemeleri alarak işe koyuldu ve kısa sürede kibrit çöplerinden İstanbul Boğazı maketi yaptı. Ardından da Paris'in simgesi Eyfel Kulesi, İngiltere'nin simgesi dev dönme dolap 'London Eye' ve Sultan Ahmet Camii'ni yaptı.
Hobi olarak başladığı bu işin yavaş yavaş turizme dönüştüğünü belirten Elbir, "Fransa'da Eyfel Kulesi yapımı için sipariş bile aldım" dedi. Amacının bundan sonra yolcu uçağı, Gaziantep Kalesi ve Ankara Kocatepe Cami'ini yapmak olduğunu anlatan Elbir, kendisine destek verilmesi halinde 'Kibrit Çöpünden sanat' adı altında bir sergi açmayı hedeflediğini dile getirdi. (Mehmet BULUT/GAZİANTEP,(DHA)


Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!



1 yorum :
Write yorum
  1. I’m not that much of a internet reader to be honest but your
    sites really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back in the future. All the best

    Here is my web site :: SEO

    YanıtlaSil

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !