Dünya

Dünya

9/22/2011

google'ın tekel olup olmadığı sorusuna cevap alandaki bir dev

Google, kullanıcılar tarafından yapılan arama sonuçlarının şirkete bağlı ürün ve siteleri öne çıkaracak şekilde yönlendirildiği iddialarını reddetti.
Şirketinin yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt, Amerikan Senatosu'nda yaptığı açıklamada "Google rakiplerine ve diğer kaynaklara ulaşımı engelleyecek herhangi bir uygulamada bulunmamaktadır" dedi.

Senatonun adil rekabeti sağlamakla görevli hukuk komisyonu tarafından sürdürülen incelemede, Google'ın internet arama motorları arasındaki pazar hâkimiyetini suistimal edip etmediği araştırılıyor.

Google'a yönelik benzer bir soruşturma Avrupa Komisyonu tarafından da sürdürülmekte.

Dünkü oturumda şirketinin yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt’e, Google'ın bir tekel olup olmadığı sorusu yöneltildi.

Schmidt, Google'ın "alandaki bir dev" olduğunu söyledi, ve "pazar gücümüz sebebiyle sahip olduğumuz sorumluluğunun farkındayız" dedi.

Eric Schmidt, kendisine bir başka dev firma olan Microsoft'un, uzun yıllar tekelcilik yaptığı yönünde suçlama ve soruşturmalara maruz kaldığı hatırlatıldığında, Microsoft’un yaşadıklarından çıkardıkları dersler olduğunu söyledi.

Google'ın internet üzerindeki arama motorları arasında açık ara önde yer alması, şirketin artan gücüne dair endişeleri de beraberinde getiriyor.

Hali hazırda dünya üzerinde yapılan internet aramalarının üçte ikisi Google üzerinden gerçekleşiyor.

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !