Dünya

Dünya

12/01/2010

sarkozy türk bayrağını görmesin diye uçağın rotası değiştirilmiş


Dünyanın önde gelen basın yayın kuruluşları, Wikileaks'ten sızdırılan belgeleri ard arda yayımlıyor.

Son olarak İngiliz Guardian gazetesi, Paris'teki Amerikalı diplomatların Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e ilişkin Washington'a gönderdikleri mesajları aktardı.

Belgelerin öne çıkardığı en dikkat çekici tespit, bakanlar ve personelinin Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'den ciddi şekilde korkuyor olmaları...



Amerikalılar Sarkozy'e ilişkin olarak, "Eşinden ayrıldıktan sonra Sarkozy daha da sinirli hale geldi. Bu durum Fransa liderinin karanlık yüzünü daha da ortaya çıkardı yorumu" yapılıyor.

Ve bu durum akıl almaz bir örnekle anlatılıyor.

ABD'nin Paris Büyükelçisi Charles Rivkin'in 4 Aralık 2009'da ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a gönderdiği gizli kriptoya göre, Sarkozy'nin Türk bayrağı renklerine bürünmüş Eyfel Kulesi'ni görmemesi için bulunduğu uçağın rotası değiştirilmiş...

Fransa'daki Türkiye mevsimi etkinlikleri sırasında Paris'in sosyalist belediye başkanı Bertrand Delanoe'nin öncülüğünde Eyfel kulesi ışıklandırmalar kullanılarak kırmızı-beyaza büründürülmüştü.

Gazete, Wikileaks sızıntısının Fransa Cumhurbaşkanı'nın Türkiye karşıtlığını bir kez daha ortaya koyduğunu ve yaşananların oldukça tuhaf olduğu yorumunu da yaptı.
trt türk

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !