Dünya

Dünya

12/08/2010

rahmi koç müzesinde yeni bölüm açıldı matematik dünyası


Rahmi M. Koç Müzesi'nde ''Renkli Matematik Dünyası-Eğlen Öğren'' bölümü törenle açıldı. Müze bünyesinde açılan bölüm, interaktif deney setleriyle matematiği sevdirmeyi amaçlıyor.

Dünyaca ünlü matematik profesörü Prof. Dr. Albert Beutelspacher tarafından tasarlanan bölüm, Almanya'da her yıl, her yaştan binlerce ziyaretçi çekiyor.


Matematik ve fen bilimlerini ''anlaşılmaz, erişilmez'' olmaktan çıkarıp, ''dokunulabilir, sevilebilir'' kılmayı hedefleyen bölümde, her ziyaretçi kendisine uygun bir deney bulabilecek ve ziyaretçiler mutlaka birşeyler öğrenerek ayrılacak.

Herkese Hitap Ediyor
Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki ''Renkli Matematik Dünyası-Eğlen Öğren'' bölümü, her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor.

Matematik dünyası, eğitime, matematiğe hizmet ederken, birçok çocuğun da yeteneğini ortaya çıkarabilecek. On yıl boyunca müzede duracak bölüme yaklaşık 100 bin öğrenci ve ziyaretçi bekleniyor.

Neler Var?
Renkli Matematik Dünyası; aynalar, göz yanılması, ses, müzik, hız ve hareketin incelenebileceği deneyleri ve yap-boz, köprü ve aynalarla eğlenceyi bir arada sunuyor.

Bölümde, Mimar Sinan köprülerinin sırrı, Leonardo da Vinci'nin Haliç için tasarladığı köprünün detayları, sonsuz görüntünün, sesin yükselip alçalmasının ardındaki sebepler araştırılıyor.

Hazırlanan deney masalarında çocuklar ve aileler birarada oyunlar oynayabiliyor. Renkli ve eğlenceli cisimlere dokunmak ve deney yapmak tüm ziyaretçiler için serbest.
trt türk

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !