Dünya

Dünya

12/13/2010

namaz kılanlar nazi işgalcilerine benziyor dedi oyunu arttırdı


Fransa’nın ünlü aşırı milliyetçi lideri Jean-Marie Le Pen’in politikacı kızı Marine Le Pen, partisinin toplantısında cuma namazı caddelere taşan camileri örnek gösterip namaz kılanları NAZİ işgalcilere benzetmesi, oylarının yükselmesine neden oldu.


Marine Le Pen, önceki gün Lyon kentinde partililere yönelik bir toplantıda, “Her cuma kimseden izin almadan kendi keyiflerince sokakları kapatıyorlar. Kimse geçemiyor. Cumhuriyetin sokakları bunlar, kamuya ait alanlar. Tıpkı 2. Dünya Savaşı’nda Nazilerin Paris sokaklarını işgal ettiği gibi. Mahallelerimizde dini kurallar geçerli, cumhuriyetin kuralları değil. Ortada asker yok, ordu yok ama bu bir işgal ve o mahallelerde oturanlar çekiyor bunu” dedi.
Le Pen’in bu sözleri ülkede tüm partilerden tepki gördü. Ancak Marine’nin bir televizyon programında benzer sözler söylemesinin ardından yapılan araştırmada 4 milyon Fransız’ın ırkçı Le Pen’i izlediğini ortaya koydu. Anketler ise Marine Le Pen’e halk desteğinin yüzde 27’lere çıktığını gösteriyor. 82 yaşındaki babası Jean-Marie Le Pen’in koltuğuna oturarak, 2012’de cumhurbaşkanlığına aday olmayı planlayan Marine Le Pen, daha ılımlı bir söylemle yürüttüğü göçmen ve AB karşıtı politikalarıyla destek toplamaya devam ediyor.
hürriyet dünya

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !