Dünya

Dünya

12/02/2010

amerikanın yeni silahı mikrocipli bombaatar betonu deliyor


Taliban’ın yeni kâbusu
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, XM25 adlı dünyanın ilk programlanabilir, akıllı bombaatar silahının prototiplerini tanıttı. Omuzdan ateşlenen silahın mermilerindeki mikroçipe hedef kod olarak giriliyor.

Betonu deliyor

Bu sayede düşman duvar veya başka bir şeyin ardına saklansa bile hedef olmaktan kurtulamıyor. Hedefi bulana kadar yoluna devam eden mermi temas ettikten sonra patlayarak düşmanı yok ediyor.



Bu silahı kullanan askerin tek yapması gereken, merminin patlayacağı mesafeyi tam olarak belirlemek. 3 metreye kadar betonu delme kapasitesine sahip silah için ABD’li uzmanlar “direnişçilere karşı oyunu değiştirecek” yorumunu yapıyor.

Tanesi 30 bin dolar

Silahın fiyatı ise 25 bin ile 30 bin dolar. ABD, şimdiden 12 bin 500 adet sipariş vermiş. Afganistan’da önümüzdeki aydan itibaren kullanılmaya başlayacak olan XM-25 sayesinde yerleşim bölgelerindeki çatışmalarda sığınak, bina ve siper gibi yerlerde gizlenen hedeflere kaçmak ya da teslim olmaktan başka bir çare kalmayacak.

700 metreden ölüm

SADECE 1.4 kg ağırlığında olan XM-25’in üzerinde çip bulunan 25 mm’lik mermileri, uzaktan kumanda sinyallerini algılayabilme ve katettiği mesafeyi hesaplayabilme özelliğine sahip. Silahın ‘öldürücü’ menziliyse 700 metre.
hürriyet dünya

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !