Dünya

Dünya

8/13/2010

Şemdin Sakık koğuşunda masa üstü bilgisayar kullanıyor

Teröriste var gazeteciye yok Gazeteci Mustafa Balbay,‘’Bir daktilo bile vermiyorlar’’ diye yakınırken, PKK’nın 2 numaralı ismi müebbetlik Şemdin Sakık koğuşunda masa üstü bilgisayar kullanıyor.

bilgisayar kullanıyor

Ergenekon davasından iki yıldır tutuklu olan Cumhuriyet Gazetesi eski Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay son duruşmada ‘’Bir daktilo bile vermiyorlar’’ diye yakınırken, PKK’nın 2 numaralı ismi müebbetlik Şemdin Sakık koğuşunda masa üstü bilgisayar kullanıyor.
Balbay Ergenekon davasının son duruşmasında ‘’ 70 yıl önce Nazım Hikmet'e cezaevinde daktilo verilmiş. Ancak bize verilmiyor. Yazı yazmaktan sağ elini kullanamaz hale geldim, sol elini kullanmaya başladım’’ demişti.

ŞEMDİN SAKIK’A VAR

Diyarbakır E tipi Cezaevi’nde yatan,müebbet hapse mahkum Şemdin Sakık ise masaüstü bilgisayar kullanıyor. Sakık, 1998’de Türkiye’ye teslim edilip cezaevine girdikten sonra kişisel internet sitesi de kurmuştu.

Sakık, üvey kardeşleriyle girdiği miras kavgasından ilk aşk deneyimine kadar bu sitede yazılarına yer verdi. Adalet Bakanlığı da Sakık’a bilgisayar verildiğini doğrulayarak şu açıklamayı yapmıştı:

‘’Ceza ve infaz kurumlarında iyileştirme ve eğitim çalışmaları kapsamında mahkumlara bilgisayar kullanma izni verilmiş, Sakık’a 27 Mayıs 2002 tarihinde parası kendisi tarafından ödenerek satın alınan bir masaüstü bilgisayar verilmiş. Bu bilgisayarın arızalanması üzerine, geçici olarak kendisine kurum tarafından internet bağlantısı olmayan bir dizüstü bilgisayar temin edilmiş. kendisine ait olan masaüstü bilgisayarın tamir edilmesi üzerine dizüstü bilgisayar geri alınmıştır.

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !