Dünya

Dünya

6/29/2010

TAKMA KAFALARA YAPACAK BİRŞEY YOK

Eskişehir'e deniz getirdi, suçlu oldu! Eskişehir'de 350 metre uzunluğunda yapılan Türkiye'nin ilk yapay plajının, havuz haline getirilmesi isteniyor.

ilk yapay plaj

Eskişehir’de Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl kent Park içerisinde yaptırılan ve büyük ilgi gören 350 metre uzunluğundaki Türkiye’nin ilk yapay plajının, havuz şartnamesine uygun hale getirilmesini istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı DSP'li Yılmaz Büyükerşen, yapılan denetimlerde plaj suyunun temiz bulunduğunu belirterek, “Buna rağmen 350 metrelik koskoca plajı Türkiye’nin en büyük havuzu haline getirmemizi istiyorlar” dedi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiğini yazıda yapay plajın dibindeki kumların çıkarılması ve yan duvarları ile dibinin Açık ve Kapalı Yüzme Havuzları Yönetmeliği’ne göre yeni malzemelerle kaplanması istendi. Yazıda plajın istenilen şartları yerine getirmemesi halinde Hıfzıssıhha Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile diğer mevzuatların uygulanacağı bildirildi.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN İSYAN ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen düzenlediği basın toplantısında geçen yıl Kent Park içerisinde yaptırdıkları yapay plajın büyük ilgi gördüğünü söyledi. Plajın faaliyetine devam etmesi konusunda engellemelerle karşılaştıklarını ifade eden Büyükerşen, Sağlık Müdürlüğü tarafından kendilerine gönderilen yazıda yapay plajın yüzme havuzları şartnamesine uygun hale getirilmesinin istendiğini belirtti. Yapay plajda Sağlık Müdürlüğü’nün istekleri doğrultusunda çalışmaların başlandığını açıklayan Büyükerşen şöyle devam etti:

Kent Park içerisi

“Bu durumda plajın güneşlenilen kısmındaki kumların su ile bağlantısını önleyecek set yapılması ve suyun dibi ile kenarlarının sert malzeme kaplanması gibi plajlarda görülmeyen şartlar ileriye sürülmüştür. Koskoca 350 metrelik yapay plajı Türkiye’nin en büyük havuzu haline getirmemizi istiyorlar. Zaten plajın yanında biri olimpik diğeri çocuklar için iki yüzme havuzu var. Şimdi de plajı Türkiye’nin en büyük yüzme havuzuna dönüştürmemiz isteniyor. Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık. Kumsal ile su arasına set çekilecek, plaj suyu içerisindeki kumlar temizlenip sert malzemelerle kaplanacak.”

Bozkırın ortasındaki Eskişehir

TAKMA KAFALARA YAPACAK BİRŞEY YOK

Bozkırın ortasındaki Eskişehir’de denize gidemeyenleri düşünerek yapay plaj yaptıklarını anlatan Yılmaz Büyükerşen, geçen yıl açılan plajın büyük ilgi gördüğünü söyledi. Plaja bazı kesimlerin ‘Çakma plaj’ dediklerini ifade eden Büyükerşen şunları kaydetti:
“Geçtiğimiz yıl Fevzi Çakmak ve Gündoğdu mahallelerini gezdiğimiz sırada çocukların ve kadınların bacaklarının yamuk olduğunu fark ettik. Bunun nedenini araştırdığımızda ise bu yamukluğun D vitamini eksikliğinin neden olduğu Raşitizm hastalığı olduğunu öğrendik. Uzmanlardan da bu hastalığa en iyi güneşin geldiğini öğrendik. Böylelikle denize gidemeyenleri de düşünerek Kent Park içerisine plaj yapmıştık. Plajın suyunu 350 metreden çektiğimiz artezyen suyu ile doldurduk. Plajın yanına da bir adet olimpik açık ve bir adet de çocuk havuzu yaptık. Bu projemiz tamamen sosyal demokrat anlayışımızın sonucu olarak ortaya çıktı. Plaj açıldıktan sonra da çok ilgi gördü, sansasyon yarattı ve Aras Çayı kenarında bazı projeler başladı.

en büyük havuz

AKP’ye yakın isimler yılın 365 gününün 340 günü benim hakkımda yazılar yazıyor. Plaj suyu her gün klorlanarak veriliyor ve Sağlık Müdürlüğü tarafından günde 3 defa tahlil yapılıyor. Biz de gelen yazı üzerine plajı Türkiye’nin en büyük havuzu haline getiriyoruz. Kumları kaldırdık. Yeni sistemlerin de yapımına başladık. ‘Çakma Plaj’ diyorlar buna bişey demiyorum ama ‘Takma Kafalara’ yapacak bir şey yok. Diyorlar ki denize çocuklar çişini yapıyorsa. Deniz olan şehirlerin kanalizasyonları denize akmıyor mu? Yaptığımız iş bir fantezi değildi. Ben polemik yaratmak istemiyorum. İnsanlar hamamda, derede, gölde hatta süs havuzlarında suya giriyorlar. Acaba onların denetimi yapılıyor mu? Oraları da havuz şartlarına getirmek için uğraşıyorlar mı? Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili düzenlemeleri mecburen başlatmış olup, çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz plaj kent halkının hizmetine tekrar sunulacaktır.”
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl Temmuz ayında açılan yapay plajda 15 soyunma kabini, 150 şezlong ile 2 cankurtaran kulesi bulunuyor. Plaj özellikle kadın ve çocukların ilgi odağı olmuştu.
DHA

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !