Dünya

Dünya

4/29/2010

gözlerini ve burnunu kaybeden Amerikalı kadın

Bu haberi okuyun ve hayata tutunun! Bir arkadaşının yanlışlıkla tetiğini çektiği silahtan çıkan mermiyle yüzü dağılan, gözlerini ve burnunu kaybeden Amerikalı kadın, yeniden bir yüze kavuşmak üzere.

27 yaşındaki Chrissy Steltz


27 yaşındaki Chrissy Steltz, korkunç kaza olduğunda henüz 16 yaşındaydı. Yıl 1999'du. Yarı yıl tatiliydi. Bir gün arkadaşlarıyla birlikte evde oturuyorlardı ve Chrissy'ye göre gençlerin yapmaması gereken şeyi yapıyor ve içiyorlardı. Portakal suyu almaya gitti. Döndüğünde arkadaşlarından biri elinde 12 kalibrelik bir tabanca tutuyordu.

korkunç kaza olduğunda

Chrissy o anı şöyle anlatıyor: "Birini öldürmeden önce o silahı bırakmasını söyledim. Bana 'Dolu değil ki' dedi. Bir buçuk metre önümde duruyordu. O anda bütün hayatım değişti."

Ama Chrissy hayata tutunmaktan asla vazgeçmedi.


Portland, Oregon'da lise öğrencisiyken yaşadığı Korkunç kazadan sonra Chrissy'nin beş duyusundan sadece biri kalmıştı geriye. Sadece dokunabiliyordu. Koku alamıyordu, göremiyordu ve çok az tat alabiliyordu. Bütün bunlara rağmen lise balosuna bile gitti, A ile mezun oldu. Körler alfabesini ve değnekle yürümeyi öğrendi. Körler okulunda Gregory Dilgers'a aşık oldu. Çiftin Geoffrey adında bir oğulları oldu. Geoffrey şu anda sekiz aylık. Chrissy ABC televizyonundaki programda geceleri uyuduğunda küçük Geoffrey'yi rüyalarında gördüğünü anlattı.

Kazadan 11 yıl sonra doktorlar, üzerinde burun ve gözler olan ve manyetik olarak diş implantlarına ve kalan kemiklere takılan bir silikon maske ile Chrissy'nin yüzünü yeniden inşa etmeye hazırlanıyor. Chrissy, bu yöntemin küçük oğlunu maskesiz büyütebilmesine imkan vermesini umuyor.
Göz çukurları ve burnu olmadığı için doktorlar yüz nakli yapamıyorlar. Bunun yerine silikondan yapılmış yapay gözlerin ve burnun Chrissy'nin maske takmadan yaşamına devam etmesine olanak tanıması umuluyor.
Maske, Chrissy'nin yüzünde kalan kemiklere yerleştirilecek sekiz implanta tutturulmuş mıknatıslarla oturtulacak. 20 bin dolarlık üç saat sürecek operasyonun başarılı olması halinde Chrissy bu yaz yeniden bir yüze sahip olacak.
  MYNET HABER

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !