Dünya

Dünya

3/20/2015

İran Voleybol Ligi final maçında "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" Pankartı açtılar bu hale geldiler

İran Azerilerinin yoğun olarak yaşadığı İran'ın kuzey bölgesindeki takımlardan kabul edilen Urmiye Belediye ekipı

İran Voleybol Ligi final maçında "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" Pankartı açtılar bu hale geldiler 18 Mart İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleşen İran Voleybol Ligi final maçında olaylar çıktı.


İran Azerilerinin yoğun olarak yaşadığı İran'ın kuzey bölgesindeki takımlardan kabul edilen Urmiye Belediye ekipı ile Peykan Tahran ekipı içinde yapılan maçta Urmiye taraftarları “yaşasın Azerbaycan” pankartı açıp “yaşasın Azerbaycan” tezahüratları atınca ortalık karıştı.

Türkyurduhaber sitesinin haberine nazaran, çıkan vakalarda İran Polisi Azeri kökenli Türk taraftarlara sert müdahalede bulunurken biroldukça birey yaralandı ve onlarca fert gözaltına alındı.

Yaralılar içinde bulunan 10 yaşındaki bir çocuğun durumunun da ağır olduğu ve yoğun bakıma alındığı bildirildi.

Yaralılar içinde bulunan 10 yaşındaki bir çocuğun durumunun da ağır olduğu ve yoğun bakıma alındığı bildirildi.


Tahran Polisinin sert müdahalesi toplumsal medyada yankı bulunca İran Meclisi'ndeki Azeri kökenli milletvekillerinden olan ender Gazipur vakaı kınadığını ve bu konunun peşini bırakmayacağını söylemiş oldu.

Polisin müdahalesi İran medyasında da geniş yer buldu. Azeri kökenli taraftarların maçtan önce de “Ne Mutlu Türküm Diyene” pankartları açtığı görüldü.

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !