Dünya

Dünya

12/01/2010

2011 pirelli takviminin ismi konuldu lagerfeld mitolojisi


“Mitoloji” temalı takvimin tanıtımı, önceki gün Moskova’daki tarihi Stanislavsky&Nemirovich-Danchenko Tiyatrosu’nda yapıldı.

PIRELLI takvimine bu yıl bir moda tasarımcısının eli değdi ve birbirinden ünlü modelleri fotoğraflayan kişi Karl Lagergeld oldu. 2008’de Patrick Demarchelier’in Çin’i ölümsüzleştirdiği, 2009’da Peter Beard’ın Botswana’nın portresini yansıttığı ve 2010’da Terry Richardson’ın Brezilya’yı öne çıkardığı takvim için efsane modacı Yunan mitolojisinden ilham aldı.


Mitolojiyi Paris’teki stüdyosunda yeni baştan yaratan Karl Lagerfeld, takvimde Yunan ve Roma mitolojisini, tanrıların, tanrıçaların ve mitolojik kahramanların maceraları ile insanlığın köklerine inerek anlattı. Kullanılan toplam 36 fotoğrafta, tanrılar, kahramanlar ve efsanelerle ilgili 24 farklı hikaye anlatıldı.
Çekimlerde kullanılmak üzere özel aksesuvarlar ve mücevherler tasarlayan, “Aktrisler ve modeller bu yeni kahramanları canlandırırken yeni bir güzellik kavramı sergiliyor” diyen Karl Lagerfeld için 15 kadın, beş erkek modelin yanı sıra Amerikalı aktris Julianne Moore da objektif karşısına geçti.

Alman moda tasarımcısı ve fotoğrafçı Karl Lagerfeld ve Pirelli grubun yöneticisi Marco Tronchetti Provera, 2011 Pirelli Takviminin tanıtımı öncesi Moskova’da modellerle birlikte poz verdi.

Marsilya’daki bir uçak fabrikasında çalışırken spor salonunda keşfedilen Fransız model Baptiste Giabiconi, Pirelli takviminde Apollo’yu canlandırdı.

Henüz 16 yaşında olan Teksas doğumlu Erin Wasson, çekimlerde Ajax olarak objektif karşısına geçti.

Ukraynalı güzel Daria Werbowy, Artemis olarak poz verdi.
hürriyet magazin
Ukraynalı güzel Daria Werbowy
Erin Wasson, çekimlerde Ajax olarak objektif karşısına geçti.  

Baptiste Giabiconi, Pirelli takviminde Apollo’yu canlandırdı.
Iris Strubegger - Athena
Elisa Sednaoui - Flora
Julianne Moore, Hera'yı canlandırdı.

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !