Dünya

Dünya

8/07/2012

facebook 18 yaş üstüne gerçek para ile kumar oynatmaya başladı

İngiliz internet kumar şirketi Gamesys tarafından geliştirilen Bingo Friendzy isimli uygulama, İngiltere'de 18 yaşın üzerindeki kullanıcıların internet üzerinden para ödülü sunan oyunları oynamalarını mümkün kılıyor.

Facebook, uygulamaya sadece İngiltere'deki kullanıcılarının erişebileceğini açıkladı.

Sosyal iletişim sitesinin ortağı olan oyun şirketi Zynga da önümüzdeki sene gerçek para ile oynanan kumar oyunlarını piyasaya sürmeyi planladığını bildirdi.

Bir Facebook temsilcisi, Bingo Friendzy'nin ortak bir girişim olmadığını, oyunun tamamen Gamesys tarafından geliştirildiğini söyledi.

Temsilci, BBC'ye "Gerçek parayla kumar oynamak, İngiltere'de çok sevilen ve sıkı bir biçimde denetlenen bir etkinlik. Biz de ortağımızın oyunlarını Facebook üzerinden güvenli ve kontrollü bir şekilde yetişkin kullanıcılara ulaştırmasına izin veriyoruz" açıklamasını yaptı.

Facebook, 18 yaşın altındaki ve "korunmasız" kullanıcıların uygulamaya erişimini engellemek için bir yaş doğrulama teknolojisi kullanmayı planlıyor.

Kendi iletişim ağı üzerinden yapılan işlemlerden yüzde 30 pay alan şirket, Bingo Frenzy konusunun "ticari açıdan hassas" olduğunu belirterek, konu hakkında bir açıklamada bulunmadı.
Harcama limitleri

İngiltere'nin en büyük internet kumar şirketlerinden biri olan Gamesys, Sun Bingo ve Heart Bingo'nun yanı sıra, İngiltere'nin önde gelen bingo ve slot oyunları sayfası Jackpotjoy.com'u işletiyor.

Şirket, yapılan basın açıklamasında kumar bağımlılığı riskini azaltmak adına kullanıcılara kişisel yardım seçenekleri sunulacağını bildirdi.

Örneğin kullanıcılar uygulama üzerinden yaptıkları harcamalara bir sınır koyabilecekler.

Facebook, kumar uygulaması başlatma kararını motive eden şeyin İngiltere'nin sahip olduğu "olgun ve sıkı bir şekilde denetlenen kumar pazarı" olduğunu söyledi.

Gamesys'in kumar uygulamalarının lisanslı ve Cebelitarık yönetimi tarafından denetleniyor olması, şirketin İngiltere'de ticari ünvana sahip olmasını mümkün kılıyor.

Amerika'da ise gerçek para ile internet üzerinden kumar oynama meselesi daha karmaşık: kanunlar, bankaların Amerikan vatandaşlarını hedef alan bahis hizmetlerine yapılan ödemeleri onaylamasını yasaklıyor.bbc türkçe

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !