Dünya

Dünya

8/28/2011

2011 yılının en iyi fotografı taliban tarafından burnu kesilen kız resmi seçildi

2010 yılında dünyanın gündemine oturan olayların en çarpıcı fotoğraflarının yer aldığı sergi, 6–28 Eylül tarihleri arasında fotoğraf tutkunlarıyla buluşacak.
İstanbul, dünyanın en etkileyici karelerinin izlenebileceği World Press Photo 2011 kapsamında dünyaca ünlü foto muhabiri Riccardo Venturi’yi ağırlayacak. Bu yıl 54.’sü düzenlenen ‘World Press Photo’ yarışması eserleri, Forum İstanbul’da düzenlenecek sergi ile Türkiye’ye geliyor. Dünya foto muhabirliğinin bir yıllık güncesi niteliğini taşıyan ve geçtiğimiz yıl dünya gündemine oturmuş olayların canlı belgesi fotoğrafların da yer aldığı sergi, her sene tekrarlanan etkinlik çerçevesinde yıl boyu dünya çapında belli başlı metropolleri gezerek milyonlarla buluşuyor.Her yıl dünyanın dört bir yanından foto muhabirleri, ajans, gazete ve dergiler tarafından yarışmaya gönderilen fotoğraflar 13 kişilik bağımsız uluslararası bir jüri tarafından 10 farklı kategoride değerlendiriliyor. Bu yılki yarışmaya ise 125 ülkeden 5691 fotoğrafçı, 108.059 fotoğrafla katıldı.

İŞTE O FOTOĞRAFLARDAN BAZILARI


World Press 2010'un en iyi fotoğraflarını seçti. Jodi Bieber'in Afganistan'da Taliban tarafından burnu kesilen bir kızı çektiği fotoğraf yılın en iyisi seçildi. Goodman Gallery for Time magazine.


Guang Niu, Getty Images, Tibetli rahipler deprem kurbanları için dua ederken.


Javier Manzano, El Debate de Culiacan, Meksika'da tüm şiddetiyle devam eden uyuşturucu savaşlarının bir göstergesi.

mynet

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !