Dünya

Dünya

1/01/2011

polis okulunda polis adayı gençlere dayak

İzmir'de bulunan Rüştü Ünsal Polisokulu'nda geçtiğimiz yıl gerçekleşen eğitim çalışmaları sırasında, eğitmen komiser yardımcısının, polis adayı gence dayak attığı ortaya çıktı.



Polis okulundaki dayak iddiasıyla ilgili olarak soruşturma yapılmazken, dayak atan eğitmenci komiser yardımcısının bir başka ile komiser olarak rütbe yükseltilerek tayin edildiği, dayak yiyen gencin ise polis memuru olarak yine bir başka ilde göreve başladığı da ortaya çıktı.
Okulda eğitim gören polis adayı gençler tarafından cep telefonuna kayıt edilen görüntülerin ortaya çıkması üzerine Rüştü Ünsal Polis Okulu idaresi tarafından, bütün ögrencilerin cep telefonlarına el konularak, kayıt altına alınan görüntülerin yok edilmesi işlemi yapıldığı iddia edilirken, öğrenci polis adaylarından birisi aile yakınına bu görüntüleri mesaj olarak göndermesi, kapatılan dosyanın yeniden günyüzüne çıkmasını sağladı.

-"NASIL DAYAK ATACAK"-

Yaklaşık 2 dakikalık görüntüler çekilirken, görüntüyü cep telefonuna kayıt eden öğrencinin "bakın şimdi nasıl dayak atacak" diyerek olayı önceden tahmin etmesi, polis okulunda dayak olayının sık sık yaşandığı izlenimini verdi. Sabah eğitim çalışmasına çıkan bir kısım öğrenci, eğitimci komiser yardımcısının önünde iştima sırasında dururken, komiser yardımcısı, büyük bir hışımla, kendisine doğru gelen iki polis adaya öğrencinin üzerine yürüyor. Polis adayı öğrencilerin konuşmasına izin vermeden tokat atan komiser yardımcısı, araya giren diğer öğrenciye de tartaklayıp, tekmeler savurarak öğrencileri çıktıkları kısa merdivenlerden aşağı doğru atıyor. Bu görüntülerin çekildiği ise okul müdürüne yapılan şikayet üzerine ortaya çıkıyor.

-TELEFONLAR TOPLATILIYOR-

İddiaya göre okul müdürü, şikayet konusu görüntüleri gördükten sonra polis adayı gençlere dayak atan komiser yardımcısı hakkında usulen bir iç soruşturma yapıp, dosyayı kapatırken, diğer taraftan bu görüntülerin yok edilmesi için bütün polis adaylarının cep telefonlarına el koyarak, birden fazla kişinin cep telefonunda kayıtlı olan bu görüntüleri silinmesi çalışmasını yaptı. Bütün telefonların temizlenmesi üzerine, soruşturma dosyası da adliyeye gönderilmeden kapatıldı.

Ancak bir öğrencinin bu görüntülerin silinebileceğini düşünerek, dışardaki bir arkadaşına saklaması için telefonuna mesaj olarak göndermesi hesaba katılmadı. Okulu bitiren polis adayı, görüntüleri aylar sonra dayak yiyen meslektaşının ailesine teslim etmesiyle beraber dosya tekrar gündeme geldi. Soruşturma konuya ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'nun göndereceği müfettişin kararına göre soruşturma yönlendirilecek.

ANKA
mynet

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !