Dünya

Dünya

1/03/2011

komunist liderin aile konağına ak partili milletvekili sahip çıktı

Eski Türkiye Komünist Partisi’nin Genel Sekreteri Zeki Baştımar’ın, Trabzon Sürmene’de yıkılmak üzere olan yüzyıllık aile konağına, hemşehrisi AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl sahip çıktı.

Baştımar’ın 15 yaşına kadar yaşadığı, vefat ettikten sonra da varislerine kalan “Hacı Yakupoğlu Konağı”nı kültür varlıkları envanterine işleten Erdöl, yerini de istimlak ettirdi. Valiliğin konağın restoresi için çabaladığını belirten Erdöl, tarihe tanıklık etmiş bu konağın yıkılmasına müsaade etmeyeceğini bildirdi. Erdöl, Hürriyet’e şunları söyledi: “Ülkemizin yetiştirdiği her insan, bu ülkeye bir şeyler bırakarak gitti. Bunların birikimlerine ait kararı tarih verecek. Bizler ‘iyi mi yoksa kötü mü yaptılar’ diyemeyiz.
İlçemizde doğmuş, yaban ellerinde ölmüş bir hemşehrimiz. İsteğimiz, memleketimizdeki insanların tarihi kültürel değerlerine sahip çıkmak. Zeki Baştımar’ın yaşayıp yaşamaması dışında biz tarihi özelliğe sahip çıkmak istedik. Herkesin ziyaret etmek istediği bir konak olması çok önemli. Hacı Yakupoğlu Konağı’nın hemen karşısında Memişoğlu Konağı var. Orayı restore ettirmiştik. Şimdi amacımız ortasından dere geçen bu iki konağı ahşap bir köprü ile birbirine bağlamak.”
hürriyet gündem

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !