Dünya

Dünya

1/06/2011

gözlüksüz izlenecek 3d televizyonlar cess 2011 fuarında görücüye çıktı

DÜNYANIN önde gelen tüketici elektroniği fuarlarından CES 2011’e 3 boyutlu, özel gözlük kullanmadan izlenebilen büyük ekran TV’ler ve damgasını vurdu. ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen fuarda 40 incin üzerindeki gözlüksüz 3D TV modelini tanıtan Toshiba, bu ürününü Nisan 2011’den itibaren piyasaya sunacak.

Gözlük sorunu bitiyor

Üç boyutun yaygınlaşmasında en büyük engellerden biri olan gözlük sorununu Toshiba CES 2011’de tanıttığı 4K HDTV prototip modeliyle aşacağını duyurdu. Televizyonda çekim ve gözlüğe gerek kalmadan merceksi bir ekranda görüntüler üç boyutlu hale geliyor. Toshiba 4K HDTV 142 santimetre büyüklüğünde. 3D’nin daha çok oyunlar üzerinde kullanımından yola çıkarak Toshiba, gözlüksüz 3D TV’de ‘Final Fantasy’ video oyunu demosuyla çıkacak.


Toshiba Avrupa Pazarlama Müdürü Sascha Lange, gözlüksüz üç boyutlu 3D TV’lerinin 12 ve 20 inç boyutta olanlarını aralık ayında Japonya’da piyasa sunduklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “40, 50 ve 56 inç gözlüksüz 3D TV modellerimiz, Nisan 2011- Mart 2012 tarihleri arasında piyasaya çıkacak. Üç boyutta gözlüksüz teknolojiler var ancak bunda oturduğunuz alan ve uzaklık önemli. Cevo motoru kullanılan yeni teknolojimiz de yüksek çözünürlükte görüntü olacak. TV karşısında oturulan pozisyonun önemi kalmayacak. Piyasaya iddialı bir ürün sunuyoruz. Bu ürün daha önceki 3D TV’lerin satışını engellemeyecek. Farklı bir segmente hitap edecek” dedi.

Eş zamanlı Türkiye’de

Toshiba Türkiye Genel Müdürü Aytaç Biter ise, gözlüksüz üç boyutlu TV’nin büyük ekranlı modellerinin dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye’ye geleceğini dile getirerek, “Üç boyutlu TV almak isteyenlerin çoğu gözlükle izleyebilir miyim diye düşünüyor. Gözlüksüz 3D TV modeli bu teknolojiyi daha da yaygınlaştıracak” dedi.

Asus’dan Eee tablet

TABLET savaşlarına sahne olan tüketici elektroniği şovunda Asus ve Lenovo’da tabletlerini görücüye çıkardı. Asus Başkanı Jonney Shih yeni cihaları Eee Pad Transformer ve Eee Pad Slider’ı tanıttı. Transformer, bir laptop şeklinde ama ikiye ayrılarak tablet olarak görev yapabişliyor. Slider’ın ise klavyesi solundan dışarı çıkacak şekilde tasarlanmış.

İstendiğinde tablet istendiğinde laptop

ÇİNLİ bilgisayar üreticisi Lenovo da, tablet yarışına IdeaPad’le katıldı. CES 2011’de ürünü tanıtan firmanın tableti laptop gibi işlev görüyor, istendiğinde dokunmatik ekranıyla tablete dönüştürülebiliyor. IdeaPad laptop tarafı için, LePad ise tablet için kullanılıyor. LePad, Android işletim sistemine sahip. Qualcomm’un Snapdragon chip’ini klulanıyor. LePad, 10.1 inçlik (26 santimetre) renkli ekrana sahip. Bir kilodan az ağırlığı var. İnternet için 3G özelliği de bulunuyor.

iPad 2 çıkmadan kılıfı CES’de görücüye çıktı

CES 2011’de, Apple’ın tableti iPad’in ikinci versiyonu çıkmadan kılıfı Çinli firma Dexim tarafından tanıtıyor. iPad’den farklı boyutlarda olan kılıf daha ince bir cihaz için tasarlandı. iPad 2’nin şu anki iPad’den daha ince, önde kamerası ve USB girişinin de olması bekleniyor. Kılıf üreticileri de söylentilerden yola çıkarak cihaz çıkmadan kılıfını ürettiler.
hürriyet ekonomi

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !