Dünya

Dünya

1/03/2011

fenerbahçeli taraftarlar alex'in dev heykelini kadıköye dikecekler


FENERBAHÇE taraftarları büyük yıldızları Alex de Souza’yı yaşarken ölümsüzleştirecek... Futbolu, golleri ve asistleriyle sarı lacivertli takımı sırtlayan ve Fenerbahçelilerin gönlünde taht kuran sambacının heykeli taraftarlar tarafından Kadıköy’e dikilecek.

Fenerbahçe taraftar grupları 7 yıldır sarı lacivertli formayı başarıyla terleten ve rekorları parçalayan efsaneleri Alex’i böylece unutulmazlar arasına sokacak.
Bunun için bir organizasyon başlatan taraftar grupları tüm derneklerle de görüşerek heykel için destek aldı. Sarı lacivertli taraftar grupları, maddi olarak birlikte hareket edip Alex’in dev heykelinin mali giderlerini de birlikte karşılayacaklar.

Sambacıdan izin çıktı

Bu fikri ortaya atan ve Alex’i ölümsüzleştirmek için kolları sıvayan taraftar grupları, önceki akşam yeni yıl kutlamasında Brezilyalı oyuncuyla görüşüp heykelinin dikilmesi için izin istediler. Sambacı, bu taleple gelen taraftar grubuna onay verdi. Heykelin dikilmesi için önce Alex’in izni gerekiyordu. Brezilyalı yıldız hayranlarına istedikleri cevabı vererek onları sevindirdi.


Önümüzdeki günlerde taraftar gruplarının belirleyeceği bir ekip, Kadıköy Belediyesi’ne giderek heykel için izin alacak. Alex’in verdiği yazılı izni de Kadıköy Belediyesi’ne götürecek olan taraftar grupları böylece sarı lacivertli kulübün tarihinde bir ilki gerçekleştirecek. Kadıköy Belediyesi’nin belirleyeceği yere de heykel dikilecek.

En iyi heykeltraş yapacak

Yıldız futbolcuyu efsaneleştirmek için bürokratik çalışmaları sürdüren taraftar grupları Alex’in heykelini Türkiye’nin en ünlü ve en iyi heykeltraşına yaptırmak istiyorlar. Bunun için de araştırma başlatan taraftar grupları heykeltraş ustalarıyla bire bir görüşecek. Alex’in fiziksel yapısına uygun heykel için de hiçbir maliyetten kaçınılmayacak.

Metin Oktay ve Seba’nın da heykeli var

FUTBOLUMUZUN efsane isimlerinden eski milli futbolcular Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis ve Galatasaraylı Metin Oktay ile birlikte Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve efsane başkanı Süleyman Seba da heykeli dikilen yıldızlardan. Lefter Küçükandonyadis, Kadıköy Kuşdili Parkı’ndaki heykelinin açılışına kendisi katılmıştı ve duygusal anlar yaşamıştı. Ancak Metin Oktay, Kadıköy’deki ve Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki heykeli ve müzedeki balmumu heykelini görememişti. Beşiktaş Kulübü’nün onursal başkanı Süleyman Seba da Akaretler’deki kulüp binasının karşısındaki Vişnezade Parkı’nda yaptırılan heykelle ölümsüzleşmişti.
hürriyet spor

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !