Dünya

Dünya

12/10/2010

türk hackerler 100 bin bilgisayarı ele geçirdiler fbı peşlerine düştü



Sanal alem iki Türk hackerı konuşuyor. 100 bin bilgisayarı ele geçirip, 250 bin siteyi çökerten iki Türk gencinin hikayesi bundan 6 yıl öncesine dayanıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, Bekir K. (22), zayıflama ilacı kullanan ağabeyi ve babasının rahatsızlandığını görünce, intikam almak istedi. Ama koskoca bir ilaç firmasına karşı küçük bir delikanlıydı.



O da öfkesini sanal aleme taşıdı. Biraz uğraştıktan sonra söz konusu firmanın internet sitesini çökertti! Üstelik bunun kendisi için ne kadar kolay olduğunun farkına vardı. Ve durmadı!

Bulma Görevi FBI’ya Verildi
Sanal alemde Muhammet Y. (22) ile tanıştı. İki kafadar birlikte bir yazılım geliştirdi. 10 parmakları ile 100 bin bilgisayarı ele geçirdi!

Bugüne dek 250 bin siteyi çökerten hackerlar, gözlerini "Knigt Online" adlı dünyanın en çok oynanan oyunlarından birine çevirdi.

İnternetten oynanan ve 25 milyon kişinin üye olduğu oyuna Türkiye'den yapılan saldırı herkesi şoka soktu! Site 'hack'lenince büyük işadamları devreye girdi.

Hackerları bulma görevi FBI'ya verildi. FBI da 2 yıl önce Türk polisi ile işbirliği yaptı.

Birbirlerini Emniyette Gördüler
2008'de takibe başlayan polis ve FBI, uzun uğraşlar sonucu Bekir K. ile Mehmet Y.'yi, 2 yıl sonra yakalayabildi. "The_Bekir" ve "TontonQ" adlı takma ismini kullanan korsanlar, emniyetteki işlemleri sırasında ilk kez birbirlerinin yüzlerini gördü!

İkili, "Bu bizim hobimiz" dedi. Tabii ki, şimdiden büyük bilgisayar firmaları ve FBI iki gençle çalışmak için devreye girdi.

100 Bin Bilgisayar Ellerindeydi
Yapılan incelemede, henüz 22 yaşında olan Bekir K. ve Muhammet Y.'nin, hiçbir anti virüs programının engelleyemediği bir yazılım geliştirdikleri belirlendi.

Hackerlerin bu yazılım sayesinde çok tıklanan sosyal paylaşım siteleri ile porno sitelerine virüs yerleştirdikleri ve bu siteleri açan kişilerin bilgisayarlarını ele geçirip köleleştirdikleri tespit edildi.

2 hackerin bu yöntemle 100 bin bilgisayarı ele geçirdiği belirlendi. Korsanların, 100 bin bilgisayarlık ordusuyla istedikleri siteye saldırdıkları, bir anda 100 bin kullanıcıya cevap veremeyen siteyi çökerttikleri anlaşıldı.

Hackerlerin ayrıca sanal alemde reytingini yükseltmek istedikleri siteleri de, 100 bin bilgisayardan 'tık'layıp bol bol para kazandığı öğrenildi
trt türk

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !