Dünya

Dünya

12/01/2010

ondokuz kişiyi öldürdüğü için hem ev verildi hemde maaşa bağlandı


Stefan Cicale sanki Mike Tysonın burnundan düşmüş. Delici bakışları göz diktiği kimseyi ürpertmeye kafi. Stefan'ın Tyson'dan farkı beyaz olması. Mahkeme kapısında birikmiş akrabalarına baş parmakları havada, her şey yolunda simgeli selam gönderdi. Kelepçeleri çözüldükten sonra dava hakimi Allyne Ross'e ''Haraç suçlamalarını, McKelvey olayını kabul ediyorum.''diye hitap etti. Hakim önündeki dosyadan başını kaldırmadan seslendi: ''McKelvey'i anlat.''



Bonanno Mafia ailesinin tetikçisi Stefan kopya çekerken yakalanan öğrenci mahcubiyetinde ifade vermeye başladı: ''O gün bir striptiz lokalindeydim. Bizden (Bonanno) biri aradı, Kreischer malikanesinde Robert McKelvey'in cesedini yok et.'' talimatını verdi. İki yardımcı çağırdım. Hırdavatçıdan elektrikli testere, büyük boy plastik örtüler, toz maskesi alarak hortlaklı denilen malikaneye gittik. Holdeki cesedi mutfaga götürüp masaya yatırdık, kanlar sıçramasın diye plastik örtülerle sardık. Sonra işe başladık.''

Cicale'nin itirafları kan dondurmaya yeterli. 36 yaşındaki azılı katil 'işe' devam ederken 'Şükran Günü'nde 10 kiloluk hindinin nasıl kesileceğini öğretircesine ders verdi. Mutfaktaki dev fırında kesilmiş parçaları yaktılar, kanları temizleyip malikaneyi terkettiler. Yol üstündeki Dunkin Donuts'da karınlarını doyurdular.

Tetikçinin ifadesini okurken Godfather, Pulp Fiction, Goodfellas, Scarface, Casino, Donnie Brasco gibi Hollywood yapımları aklıma geliyor. Ama ''Böylesine vahşet ancak filmlerde olur.'' diyemiyorum artık. Aksine gerçek gangster hunharlığı filmlere konu oluyor. Peki cürmünü kahraman edasıyla itiraf eden Stefan Cicale'ye ne oldu?. Bulaştığı diğer suçlardan 30 yılı aşkın ceza yiyeceğini anlayan Bonanno tetikçisi, McKelvey cinayeti ile haraç ve cinayetlere karışan Mafia gangsterleri için bilgi pazarlığı yaptı, aleyhte ifade verdi. Bonnano ve Genovese' gangsterleri tutuklanırken Stefan 'Şahit Koruma Programı' (ŞKP) na alındı. Mafia'yı içten çökertme amacıyla hazırlanan program Stefen ve ailesine estetik yüz ameliyatı, yeni kimlik, ev kirası, geçim parası, sağlık sigortası ve 24 saat koruma sağlıyor.

1970'de Mafia'yı içten çökertmek için yasalaşan programın en ünlü mensubu ''Bull'' (Boğa) lakaplı Sammy Gravano. Sammy, Gambino ailesi 'Baba'sı John Gotti'( Godfather) nin yardımcısı idi. 10 yıl önce bir klüpte FBİ baskınıyla tutuklandığında işlediği suçlardan müebbed hapis cezası alacağı söylendiğinde FBİ safına geçti. Savcılıkla pazarlık sonucuyla (ŞKP)ye alındı. Gravano, Mafia'ya ihanet eden en üst düzeyde jurnalci diye etiketlendi. 19 cinayet işlediği itirafına rağmen John Gotti'nin ağır suçların listesini FBİ'ya verdi, 'Baba' Gotti'nin cezaevine gönderilmesini sağladı. Gotti hapiste kanserden öldü.

'Boğa' Sammy ailesiyle Arizona'ya taşındı. Gambino çetesinin Arizona'ya kiralık katiller gönderdiği, Sammy'yi öldürene 10 milyon dolar ödül verileceği haberleri yayıldı. ''Boğa' 'Gelsinler, bakalım hepsini öldürürüm.'' diye tehdit savurdu. 'Boğa' tekrar cürme döndü. '' Şeytanın Köpekleri'' adlı bir çetenin başına geçip uyuşturucu ticaretine başladı. Şahit Koruma Programı'ndan çıkarıldı, 19 yıl hapis cezası aldı. ''Underboss''( Patron Yardımcısı) adlı kitabı yayımlandığında öldürdüğü kişilerin aileleri satışlara el koymak için dava açtılar.

Boğa Sammy'nin de patronu Gotti gibi kansere yakalandığı, son altı ayda 20 kilo kaybettiği bildiriliyor. Bir cezaevi yetkilisi ''Sammy New York'a dönüp İtalyan mahallesine gitse kimse tanımaz, kibrit gibi incelmiş.'' diyor. Gözü kanlı gangster 19 kişi öldürdüğünü fütursuzca açıklıyor. Stefan Cicale önemli bir gangsteri nasıl doğradığını ayrıntılarıyla anlatıyor. Sammy, Stefan ve programa alınan 8,200 mücrim ile 9 bin 800 aile ferdinin işlediği suçların üstünden sünger çekilmiş.
Bu adalet adil mi?
hürriyet dünya

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !