Dünya

Dünya

12/17/2010

devlet bakanı'nın kartını kopyaladılar iki sitesini hacklediler

Devlette güvenli haberleşme için çalışma yapan TÜBİTAK’tan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın, farklı zamanlarda iki kez ileri teknolojinin azizliğine uğradı.

Geçen yıl başı yurtdışı seyahati sırasında kredi kartı kopyalanan Aydın, banka ekstresini görünce durumu farketti. Bankayı uyaran Aydın’ın kredi kartı bloke edildi. Yapılan araştırmadan sonra bir Fas vatandaşının, Brüksel’de tablo satın aldığı ortaya çıktı. Banka, dolandırıcının yakalandığını da bakana bildirdi.

Siteye hacker mesajı
İkinci olay, tam da WikiLeaks belgelerinin yayınlanmasının devletlerin siber güvenliği ile ilgili tartışma yarattığı zamanda oldu. Hackerlar, geçen ay Aydın’ın iki sitesini hacklediler. Hackerlar, www.mehmetaydin.com.tr, www.mehmetaydin.gen.tr sitelerine, “Siz iktidarın önemli bir üyesiniz. Başbakana yakınlığınız biliyoruz. Ülkenin sorunları konusunda iktidarınız yeterince duyarlı değildir. Bu konuda üzerinize düşeni yapmaz, başbakanı uyarmazsanız, sitenizi çökertiriz” diye mesaj gönderdi. Bir süre sonra da siteler çökertildi. Aydın’ın sitelerine girmek isteyenler, “Sayın Bakanım, sadece uyarıdır. Web sitenizdeki açıkları kapatmak için isterseniz gerekli desteği sağlarız. Lejyoner Tim” mesajıyla karşılaştı. Aydın, daha sonra TÜBİTAK uzmanlarından yardım alarak sitesini yeniden kurdurdu. TÜBİTAK’ın Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi’nin (BİLGEM) desteği ile site yenilendi.
Güvenlik sorunu
Aydın, “Biliyorsunuz her sisteme girebiliyorlar. Ancak güvenliğinizi biraz daha sağlam hale getirebiliyorsunuz. Önceki sistem o kadar başarılı değilmiş. Şimdi daha güvenli bir ağ oluşturdular. Ama bilinmez tabii” dedi. Aydın, devletteki siber güvenliğin oluşturulması için yapılan çalışmaların sürdüğünü de söyledi. TÜBİTAK e-devlet sisteminin güvenlik alt yapısının iyileştirilmesi gerektiği konusunda rapor sunmuştu. Siber güvenlik konusundaki çalışmaları, TÜBİTAK ve ilgili bakanlıklar sürdürüyor.
 hürriyet ekonomi


Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !