Dünya

Dünya

12/06/2010

bomba düzeneğinin şifresini yutamadan polis yakaladı


Polisin dikkati, terör örgütünün son yıllarda bombalı eylemlerde kullandığı tekniği deşifre etti.

Bir teröriste yardımla suçlanan Nedret Aydaş'ın, polisi görünce yutmaya çalıştığı kağıttan bombayı patlatacak, 'oto alarmı' şifresi çıktı.

Polis önce notta ne yazdığını buldu. "oto alarmı 4 adet" yazıyordu.



Bunun ne anlama geldiği de kısa sürede anlaşıldı. İddiaya göre terör örgütü, son yıllarda bombalı eylemlerde telefon ya da uzaktan kumanda yerine oto alarmı kullanıyordu.

Sansasyonel Eylem Yapacaklardı
Polis, eylül ayında terörist Abuzer Doymaz'ın eylem yapacağı istihbaratı üzerine harekete geçmiş ve örgüt üyesini adım adım takip etmişti.

Terörle Mücadele ekipleri Doymaz'ı yakalarken ona lojistik sağladığı iddia edilen 8 çocuk annesi Nedret Aydaş ve kızının kaldığı adrese de operasyon yaptı.

Polisleri karşısında gören Nedret Aydaş elindeki bir kağıdı yutmaya çalışıyordu. Ancak polis engel oldu. Kağıtta bir not yazıyordu. Uzmanlar o notun sırrını çözdü. Bu bir oto alarm sistemi anahtarıydı ve bombayı patlatacak düzeneği anlatıyordu.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, saldırı hazırlığında yakalanan terörist ile ona yardım yataklık ettiği iddia edilen Nedret Aydaş ve kızı hakkında 19 sayfalık iddianame hazırladı.

Kağıttaki şifre de delil klasörlerine kondu... İddianamede Antalya'daki bir patlamada yaralanan 2'si turist 3 kişi 'mağdur' sıfatıyla yer alıyor.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak tutuklu sanık Abuzer Doymaz'ın 51 yıldan 120 yıla kadar hapsi isteniyor.

Savcı, Nedret Aydaş ile kızı tutuksuz sanık Hanım Kurt hakkında ise 5 yıldan 10 yıla kadar ceza talep etti.
trt türk

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !