Dünya

Dünya

11/26/2010

güneşten korunma kremlerinin bedelini sgk ödüyor ama şartları var

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), bazı hastalıklar için aylık bedeli 162 TL’yi geçmemesi kaydıyla güneşten koruyucu kremlerin, sağlık kurulu raporu, reçete ve faturaya dayanılarak Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri tarafından ödeneceğini duyurdu. Karar, 19 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.


SGK’nın “Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği” Resmi gazetede yayımlandı. Kurum yayınladığı tebliğde, Kseroderma Pigmentosum tedavisinde güneşten koruyucu kremlerin kullanım ilkelerini belirledi.
Doğuştan deri hastalığı
Doğuştan ve ailevi olarak görülen bir deri hastalığı olan Kseroderma Pigmentosum’da hastalık ilk yaşlarda yüz, el ve el sırtı gibi vücudun güneş etkisinde kalan kısımların-da yanık gibi başlayarak, daha sonra kırmızı lekelerin çil lekesine dönüşmesi ile zamanla deri, kuru, kabuklu ve damarlı bir hal alıyor. SGK, sağlık uygulama tebliğine ek bir düzenleme ilave ederek, Kseroderma Pigmentosum hastalığı için gerekli olan güneş kreminin bedelinin aylık 162 TL’yi geçmemesi kaydıyla sağlık kurulu raporu, reçete ve faturaya dayanılarak Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri tarafından şahıs bazında ödeneceğini duyurdu. Bu kremlerin, sağlık kurulu raporuna dayanılarak, tüm sağlık tesislerinde cilt hastalıkları uzman hekimlerince en fazla üç aylık dozda reçete edileceği belirtildi.
hürriyet ekonomi

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !