Dünya

Dünya

11/24/2010

amazon ormanlarında ilk defa görüntüleri çekilen ilkel kabile

Güney Amerika’da Peru’nun Amazon ormanlarında dış dünyadan izole bir şekilde yaşayan kabile, ilk kez yakından görüntülendi.
21’nci yüzyıl dünyasında modern hayatla hiç bağlantı kurmamış ilkel bir kabilenin üyeleri ilk kez görüntülendi. İngiliz The Sun Gazetesi’nin haberine göre, Kugapakori Nahua Nanti bölgesindeki ormanda yaşayan kabile daha önce dış dünyayla, hiç iletişime geçmedi, kendi aralarında bilinmeyen bir dilde konuşuyor. İsmi dahi olmayan kabileyi, yasadışı ağaç kesen kerestecileri engellemeye çalışan doğaseverler buldu.



Modern dünyayla temas

Perulu yetkililerin kabilenin varlığını bildikleri, ancak gizlice araştırabilmek için bu durumu açıklamadıkları iddia ediliyor. Amazonların korunması için mücadele eden ekipten Mayta Capac Alatrista, “Elimizde fotoğraflar var. Günlük yaşamlarını nasıl geçirdiklerini görmek için onlarla etkileşime geçebildik. Ayrıca onlara pişirmede, avlanmada kullanabilecekleri bazı aletleri getirdik” dedi.

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

Olay yaratan fotoğraflarda, ağaçtan kulübelerin arasında yürüyen burunlarına hızma takan yarı çıplak kadınlarla çocuklar görülüyor. Başka bir karede ise uzun saplı bıçağa benzeyen aletler yeralıyor.

Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!


2 yorum :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !