Dünya

Dünya

5/16/2010

kılıçbalığının kamyonet üzerindeki yolculuğu

E-5 böyle bir yolculuk görmedi İstanbul'u Avrupa'ya bağlayan E-5 Karayolu dün ilginç bir yolculuğa ev sahipliği yaptı.

vatandaşlar gözlerine inanamadı

İSTANBUL (İHA) - Marmara Denizi'nde yakalanan 9 adet kılıçbalığının kamyonet üzerindeki yolculuğunu gören vatandaşlar gözlerine inanamadı.

İstanbul'un ünlü balıkçılarından Balıkçı Kenan lakaplı Kenan Balcı tarafından Marmara açıklarında yakalanan kılıçbalıkları, üstü açık bir kamyonete yüklenerek Haznedar'dan önce Bahçeşehir'e götürüldü, ardından da Avcılar'da vatandaşların ziyaretine açıldı. Kamyonet üzerindeki kılıçbalıklarını şaşkınlıkla izleyen sürücüler bir yandan araçlarını kullanırken, diğer yandan da cep telefonlarına sarılarak bu ilginç anı ölümsüzleştirmeye çalıştılar. Bu arada bazı sürücülerin, hareket halindeyken kılıçbalığına dokunmaya çalışmaları ve havalimanına inen uçakların kılıçbalıklarıyla aynı kadraja girmeleri ilginç bir görüntü oluşturdu.

kılıçbalığına dokunmak

Yolculuğun ilk durağı olan Bahçeşehir'de 7'den 70'e yüzlerce kişi kılıçbalıklarına dokunabilmek ve hatıra fotoğrafı çektirebilmek için adeta yarıştılar. Televizyonda belgesellerde gördükleri kılıç balıklarını ilk kez canlı olarak görme fırsatı bulan çocuklar büyük bir mutluluk yaşadılar. Bahçeşehir'de balıkçı tezgahına indirilen 9 kılıç balığından ikisi kısa sürede tükendi.

Eti oldukça lezzetli olan ve 30 TL'den satılan kılıçbalıkları kılçıksız olduğu için özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Buradan yine kamyonet üzerinde Avcılar'a götürülen kılıçbalıkları kısa sürede yüzlerce vatandaşın ilgisini topladı ve herkes cep telefonları ve kameralarına sarıldılar. 20 yıldır Marmara'da çıkmayan kılıçbalıklarının son günlerde akın yaptığını söyleyen Kenan Balcı, adeta kılıç balığına hasret İstanbullulara bu güzel sürprizi yaptığı için mutlu olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !