Dünya

Dünya

2/26/2015

Fransa Paris'te insansız hava aracı uçuran El Cezire Muhabirlerini tutukladı

Charlie Hebdo saldırısından sonra güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkaran Fransa Paris'te insansız hava aracı uçuran El Cezire Muhabirlerini tutukladı Paris'in merkezinde üst üste iki gece insansız hava araçlarının görülmesi üzerine polis alarma geçmişti.


Paris'in merkezinde üst üste iki gece insansız hava araçlarının görülmesi üzerine polis alarma geçmişti.
Fransa'da Olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcılar, El Cezire'de çalışan üç gazetecinin "hukuk dışı bir şekilde uçurulan insansız hava araçlarıyla ilgili olarak gözaltına alındığını" açıkladı.

Gözaltına alınan Gazetecilerin adları ve hangi ülkenin vatandaşı oldukları ise gizli tutuldu.


Fransız medyası son iki gecedir Eyfel kulesi, ABD Büyükelçiliği, Concorde meydanı ve eski şehir kapılarının üzerinde insansız hava araçları görüldüğünü bildirdi.

Gözaltının, Paris'in batısında Bois de Boulogne bölgesinde tespit edilen insansız hava araçları ile bağlantılı olduğu bildiriliyor.

Geceleri Paris üzerinde insansız hava araçları uçurmak yasadışı ve gündüz uçuşları için de belediyeden onay gerekiyor.
Ancak farklı noktalarda tespit edilen insansız hava araçlarının arasında bağlantı olup olmadığı bilinmiyor ve diğer hassas noktalarda uçurulan insansız hava araçlarıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Geceleri Paris üzerinde insansız hava araçları uçurmak yasadışı ve gündüz uçuşları için de belediyeden onay gerekiyor.


İzin almaksızın insansız hava araçları uçurulduğu hallerde bir yıla kadar hapis cezası ve 75,000 euro para cezası verilebiliyor.

Fransa'da geçen ay da bir araç cumhurbaşkanlığı konutu etrafında uçarken görülmüş, Ekim ayında ise insansız hava araçlarının nükleer santrallerin etrafında uçtuğu belirtilmişti.

Ancak konuyla ilgili açıklama yapan Fransa hükümeti sözcüsü Stephane Le Foll, herhangi bir güvenlik riski bulunmadığını kaydetti ve "Endişelenmemizi gerektirecek bir durum yok" dedi.

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !