Dünya

Dünya

12/03/2010

ilk resim sergisine gelen olmadı fransızlar çekim yaptı



Kayseri'de, iki üniversitenin resim ve heykel bölümlerinden mezun ressam imamın ilk kişisel sergisi, birkaç vatandaş dışında ilgi görmedi.

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde resim ve heykel eğitimi alan 23 yıllık imam Özhan Ünal (42), ilk kişisel resim ve heykel sergisini imam olarak görev yaptığı Talas ilçesine bağlı Akçakaya mahallesinde açtı.



Kamudan Kimse Gelmedi
Akçakaya mahallesindeki evinin yanında bulunan binlerce yıllık kayadan oyma mağarada açılan Ünal'ın sergisi, beklenen ilgiyi görmedi. Ünal, Talas Belediyesi tarafından bastırılan 100 adet sergi davetiyesini kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtmasına rağmen, sergiye bu kurum temsilcilerinden hiç kimse katılmadı.

Sadece Mahalle Sakinleri Gezdi
İlk sergisini açmanın heyecanını yaşayan Ünal'ı, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Celil Arslan ile iki yüksek lisans öğrencisi yalnız bırakmadı.

Sergiyi ise yalnızca Akçakaya mahallesinde oturan birkaç vatandaş gezdi.

Sergiyi Gezenler de Pek Bir Şey Anlamadı
Sergiyi gezen 64 yaşındaki Emel Demircan, sergide yer alan resim ve heykellerden ''pek bir şey anlamadığını'', ancak Ünal'ın çalışmalarını takdirle karşıladığını anlattı.

Sergiyi gezen diğer mahalle sakinleri de, ilk kez bir sergi gördüklerini ve sergide yer alan eserleri anlamakta güçlük çektiklerini söylediler.

İlgi Fransa’dan
Ressam imam Ünal'ın sanatseverlerden beklediği ilgi Fransa'dan geldi. Türkiye'de çeşitli illerde belgesel çekimi yapan Fransız televizyon kanalı Voyage, Akçakaya'ya giderek, Ünal'ın sergisini görüntüledi.

Fransız yazar Olivier Weber öncülüğündeki ekip, çalışmalarını görüntülediği Ünal ile röportaj da yaptı.

İlk sergisinin beklediği ilgiyi görmemesi hakkında yorum yapmak istemediğini dile getiren ressam imam Özhan Ünal, işi ile sanat çalışmalarını birbirine karıştırmak istemediğini belirtti.

İmam Hatip Lisesi'nde okurken de resim öğretmeninin yönlendirmesiyle çocukluk döneminden beri ilgi duyduğu resim sanatına yoğunlaştığını anlatan Ünal, bir taraftan imamlık mesleğini sürdürürken, diğer taraftan sanattaki deneyimlerini başkalarına aktarmak istediğini bildirdi.
trt türk

Hiç yorum yok :
Write yorum

Ne düşündüğünüzü bize söyleyin ... !